måndag 25 februari 2008

Något för Stockholm att ställa upp i?

Östersunds medverkan i 2007 års Europeiska Trafikantvecka har nu resulterat i att regionen blivit en av de nominerade finalisterna. Under fjolåret har totalt 2016 städer arrangerat trafikantveckor varav 27 stycken varit svenska orter. Trafikantveckan anordnas av Östersunds kommun och 43 andra organisationer, föreningar och företag.

- Vi har arrangerat Europeiska trafikantveckan i fem år nu och ser den som en del i vårt långsiktiga arbete med att stimulera hållbara transporter och minska klimatpåverkan, säger kommunalrådet Karin Thomasson.

I år kommer tävlingen att arrangeras igen och temat kommer att vara luftkvalitet och koldioxidutsläpp. Visst vore det tufft om Stockholm kunde ställa upp och tävla, om inte med hela storstadsregionen så iaf med Hornsgatan eller annat utsatt område? Då kan staden visa att man tar problemet på allvar och samtidigt få chansen att prova exempelvis digitala hastighetsregleringar och andra problemlösningar som diskuterats i debatten!

I övrigt så har DN tagit upp Stockholms luftproblem i en artikel som tar upp dubbdäcksanvändandet i Stockholms innerstad.

Inga kommentarer: